Ispiši ovu stranicu

Pročelnica JUO Udbina predsjedavala je nezakonitim upravnim vijećem Centra za pomoć u kući uz suglasnost Osnivača tj. općine Udbina - tko će odgovarati zbog nezakonitih odluka? Istaknuto

Politika Napisao/la  Ponedjeljak, 25 Lipanj 2018 23:05 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Iako je rješenjem inspekcije od strane Samostalnog sektora za nadzor i predstavke - Služba za inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku od 07.05.2018. godine (vidi ovdje) upravno vijeće Centra za pomoć u kući općine Udbina proglašeno nezakonitim a sve uz znanje i odobrenje Osnivača, tj. općine Udbina kojeg predstavlja sam načelnik općine Josip Seuček nikakvih konkretnih pomaka zbog evidentnih nezakonitosti do sada nije bilo.

Navedeno upravno vijeće pod predsjedanjem pročelnice JUO Udbina Danicom Prica donijelo je podosta, a sukladno inspekcijskom nalazu nezakonitih odluka jer nije smjelo ni postojati u što nedvojbeno spada i zapošljavanje svih djelatnika Centra koji su zapošljavani samo i jedino na prijedlog nezakonitog tijela tj. upravnoga vijeća. Slijedom navedenoga ispada da bi svi djelatnici centra za pomoć u kući utvrđivanjem ove nezakonitosti morali dobiti prekid radnog odnosa zajedno sa trenutnim v.d. ravnateljem centra nakon čega bi osnivač tj. općina Udbina i načelnik općine neodgodivo trebali raspisati javni natječaj i za ravnatelja i za djelatnike centra a ne na sjednici O.V. općine Udbina održanoj dana 08.06.2018. godine donositi izmjene i dopune Odluke o osnivanju centra za pomoć u kući općine Udbina i Statuta centra te na taj način pokušati ozakoniti određene nezakonitosti.

Nadalje upravno vijeće tj. predsjednica vijeća Danica Prica vodila je glavnu riječ i po pitanju financija centra pa se sukladno inspekcijskom nalazu i taj dio treba i te kako dobro istražiti jer djelatnice centra veliki dio poslova rade bez adekvatne zaštitne radne odjeće i opreme a posebno su interesantni poslovi koji apsolutno ne spadaju u domenu Centra a to je čišćenje oko zgrade općine kako načelnik i pročelnica slučajno u zimskom periodu ne bi zaprljali snijegom svoje cipelice!!

Smisao centra je socijalna skrb i pomoć starijim i nemoćnim mještanima sa područja općine Udbina a ne ispunjavanje fantazija dobro poznatim metodama…..

Upornost osnivača i bivše predsjednice upravnoga vijeća u daljnjem nastavku nezakonitog rada vidljiva je i iz materijala za sjednicu vijeća održanu dana 08.06.2018. godine u kojem se pod obrazloženjem ističe neslaganje navedenih sa Zakonom o socijalnoj skrbi tj. odredbom čl. 167. st. 2 kojom je propisano da centar vodi ravnatelj i to bez upravnoga vijeća uz suglasnost osnivača…

Ovim slučajem se bez odgode moraju pozabaviti institucije pravne države a djelatnike centra treba nanovo imenovati i konačno ih pustiti da rade svoj posao a to je briga za starije i nemoćne sumještane.

I na kraju kako god se okretalo izvrtalo i preokretalo upravno vijeće centra pod predsjedanjem pročelnice JUO općine Udbina postojalo je i radilo suprotno Zakonu o socijalnoj skrbi što je pročelnica Danica Prica i te kako morala znati a samim time i bivši te sadašnji načelnik općine Udbina.

Završiti ćemo ovaj tekst u zadnje vrijeme jako popularnom rečenicom “Neka institucije rade svoj posao, ali za sve ostalo tu je Udbina News“……..

Mario Adrinek

Pročitano 1652 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Lipanj 2018 23:32