ostani doma

Kišni ples ili samoorganizacija Kišni ples ili samoorganizacija Udbina News

50 metara od sjedišta DVD-a Udbina, požar a vatrogasaca nigdje Istaknuto

Crna kronika Napisao/la  Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 12:35 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Danas oko 12.15 sati u Katedralskoj ulici u Udbini kod br. 6, došlo je do požara kojim je vlasniku nekretnine prouzročena materijalna šteta u za sada nepoznatom iznosu.

Požar na dvorišnoj zgradi djelomično se proširio i na samu kuću a ugašen je samo i jedino zahvaljujući samoorganizaciji susjeda i građana iako je mjesto događanja udaljeno samo oko 50 metara od sjedišta DVD-a Udbina koji u gašenju nisu sudjelovali ni na koji način. Na mjesto požara izašla je postrojba JVP Korenica nakon što je isti od strane građana ugašen.

Oko navedenog događaja kontaktirali smo i centar 112 iz kojeg nam je od strane dežurnog operatera potvrđeno da na mjesto požara izlazi JVP Korenica a ne DVD Udbina zato što su isti citiramo “u kupnji nekih dijelova“.

Kako ovo nije prvi puta da DVD Udbina ne izlazi na dojave o požarima ili neprimjereno kasni postavlja se pitanje opravdanosti zaduženja općine Udbina u proračunu za 2017. godinu za nabavku navalnog vozila upravo za DVD Udbina i to putem financijskog leasinga koji je predviđen pod stavkom Aktivnost A100006 Nabavka vatrogasnog vozila putem financijskog leasinga u iznosu od 2.279.000,00 kuna u prijedlogu proračuna za 2017.godinu.

I dalje ostaje nejasno s obzirom koliko je Općina Udbina i drugi sponzori uložila u spomenuti DVD u zadnje četiri godine a to je iznos od 1.240.403.00 kune da jedino u što se mještani Udbine mogu pouzdati je samoorganizacija i očito povremeno kišni ples.

Mario Adrinek

Pročitano 3704 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 13:34

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina