ostani doma

Nepotizam je karcinom društva i treba ga iskorijeniti – uvod! Istaknuto

Najave Napisao/la  Ponedjeljak, 08 Lipanj 2015 21:44 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zapošljavanje rodbine, istaknutih javnih osoba, bračnih parova, zbrinjavanje znanaca posredstvom privatnih veza i kojekakvih ostalih brojnih kadrovskih rješenja koja nemaju veze sa strukom postala su pravilo.

Uz već poznate probleme s korupcijom i mitom, naše je društvo suočeno s još jednim amoralnim društvenim fenomenom - nepotizmom.

Nepotizam ili popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite familije te davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima bez obzira na stručnost i sposobnost je postao i ogroman problem tržišta rada .

Što nepotizam donosi? Donio nam je nered, nedodirljivost, nesavjesnost u radu, donio je poslušnike, jer svi oni koji su uspjeli zaposliti svoju djecu u svom poduzeću postaju vlasništvo moćnijih. Zaposleni na način nepotizma su nedodirljivi. I tako polako tonemo u sve veći nered, nepravde, šuteći pognutih glava. Ipak smo svi mi svoji. Zapitajmo se kako bi izgledala naša stvarnost da se ljudi zapošljavaju prema sposobnostima i stručnoj spremi, prema ljudskim kvalitetama.

Nepotizam je društveno zlo koje narod ne stigmatizira. Svi političari danas misle kada su na vlasti da je vlast u biti njihovo vlasništvo.

Ima li nepotizma u Udbini, čitajte u sljedećem nastavku!!

M.A.

Pročitano 3491 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Lipanj 2015 21:55

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina