ostani doma

Bleiburg spomenik Bleiburg spomenik

Poziv članovima Udruge Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks, za prijavu odlaska u Bleiburg (Austrija) Istaknuto

Najave Napisao/la  Srijeda, 27 Travanj 2016 11:20 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Poštovani članovi Udruge, za sve članove Udruge osiguran je besplatni prijevoz autobusom u Bleiburg na obilježavanje mučkog zločina nad Hrvatima.

Za prijavu je potrebno dostaviti ime, prezime i broj osobne iskaznice ili putovnice tj. broj isprave koju namjeravate koristiti.

Program za 14.05.2016. godine

Pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, ovogodišnja središnja komemoracija u povodu 71. obljetnice Bleiburške tragedije održat će se u subotu 14. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji. 


Komemoracija počinje u 11 sati molitvom odrješenja na groblju Unterloibach od kuda će u 11.15 sati krenuti procesija prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju. 


Misno slavlje u 12 sati predvodit će banjolučki biskup Franjo Komarica. Komemoracija se nastavlja obraćanjem visokih uzvanika, predstavnika pokrovitelja i organizatora te polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Bleiburga i križnih putova. 

 

 

Predsjednik udruge:

Mario Adrinek

Pročitano 2228 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina