ostani doma

Koronavirus, dani, tjedni, a možda i mjeseci pred nama bit će teški, ponašajmo se odgovorno Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Četvrtak, 19 Ožujak 2020 21:20 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Iako smo mala lokalna sredina po broju stanovnika a veliki po broju kvadratnih kilometara površine naše općine, virus koji hara svijetom nije zaobišao ni Hrvatsku pa samim time sve mjere Nacionalnog stožera za borbu protiv koronavirusa primjenjuju se i na području općine Udbina.

Do sada o problemu virusa nisam pisao jer se sve novosti iz minute u minutu mogu pratiti u apsolutno svim nacionalnim medijima ali ono što kao urednik želim naglasiti je sljedeće:

Nije više vrijeme za podjele bilo koje vrste (političke, stranačke ili nacionalne) nije više bitno tko je ili nije član neke stranke, nije više bitno tko je Hrvat ili tko je Srbin, sada je bitna odgovornost svakog pojedinca ove naše lokalne zajednice u sprječavanju zaraze i širenja zaraze od virusa naziva COVID 19. Svaki pojedinac se je dužan pridržavati svih mjera Nacionalnog stožera za obranu od koronavirusa kao i Županijskog stožera te naravno stožera jedinice lokalne samouprave a krajnji ishod ovisi o nama samima.

Odgovorno ponašanje pojedinca u ovoj situaciji bitno mijenja mogućnost širenja virusa pa stoga apeliram na sve mještane općine Udbina da se striktno i dosljedno pridržavaju svih mjera navedenih stožera te da budemo savjesni i odgovorni i prema sebi i svojim obiteljima a nastavno i prema drugim sumještanima.

Naši sumještani koji su u samoizolaciji a neslužbeno ih ima osmero sa područja općine Udbina, moraju biti posebno svjesni ugroze i vlastitog i tuđeg zdravlja i jednostavno se moraju pridržavati odredbi koje su potpisali i to dosljedno jer svako drugo ponašanje je neprihvatljivo i podložno velikim sankcijama.

Koronavirus je prisutan iako još na svu sreću u našoj županiji nije zabilježen ni jedan slučaj, trebamo biti odgovorni i ponašati se u skladu sa napucima stožera te mogućnost zaraze svesti na najmanju moguću mjeru.

Još jednom apeliram, ponašajmo se savjesno i odgovorno kako prema sebi tako i prema drugima jer jedino takvo postupanje daje rezultate a mjesta za paniku doista nema.

Mario Adrinek

Letak upute kod samoizolacije

plakat za javne prostore 1

Pročitano 1099 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina