ostani doma

“Hrvatska Udbina“ dar branitelja Udruzi prognanih Udbinjana Istaknuto

Vijesti Napisao/la  Nedjelja, 21 Lipanj 2015 12:10 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Udbina, jučer je u Udbini od strane hrvatskih branitelja pripadnika 1. Gardijske brigade “Tigrovi“ i Udruge specijalne policije te Udruge SG SOD “Damir Tomljanović – Gavran“ i Udruge Hrvata Općine Udbina “Hrvatski feniks“ postavljena nova ploča sa dobro poznatim natpisom “Hrvatska Udbina“.

Ova nova ploča dar je branitelja sa područja čitave hrvatske Udruzi prognanih Udbinjana “Udbina klub“ koji su na žalost svakim danom sve malobrojniji jer kao što je stara ploča bila derutna i potpuno izblijeđena zbog proteka vremena, iz istih razloga je i navedena Udruga svakim danom sve malobrojnija.

Sentimentalna povezanost prognanih Udbinjana sa ovom pločom nije mjerljiva nikakvim vrijednostima, pa su se zbog toga branitelji odlučili aktivno uključiti u obnovu ove ploče.

Izmjenom ploče ovaj projekt nije završen jer je potrebno izvršiti betoniranje tri postojeća nosača a zatim i oblaganje tog donjeg dijela kamenom ili nekim drugim pogodnim materijalom.

Sasvim je sigurno da ova ploča sa natpisom “Hrvatska Udbina“, prognane Udbinjane podsjeća na jedno vrijeme za koje se nadamo da se nikada više neće ponoviti. Predsjednik Udruge prognanih Udbinjana odvj. Stjepan Bićan nije krio svoje oduševljenje obnovom ploče, kojom prilikom se zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

M.A.

Pročitano 2255 puta

Kontaktirajte nas

        Udbina News logo 01 192x33

Imate zanimljivu vijest? Javite nam se na

 

Potražite nas na

Internet portali - Udbina